Kategorier
Bygg

Bra trägrindar för hundägare

Hur ska egentligen riktigt bra trägrindar vara konstruerade för att hindra hundar från att rymma? Kan man bygga en egen grind eller bör man köpa en färdig?

Det är inte alltid helt lätt att vara hundägare. Många hundar är nyfikna individer som vill se sig om i grannskapet och de tenderar därför att lämna den egna tomten så fort tillfälle ges. Att behöva leta efter sin hund hos grannarna kan kännas pinsamt och därför väljer många hundägare att hägna in sina trädgårdar med stabila staket och riktigt bra trägrindar.

Men vad ska man egentligen tänka på när man sätter upp en trägrind framför entrén till huset? Hur ska denna grind vara konstruerad för att en hund, modell mindre, inte ska klara av att krypa under den? Jo, när man sätter upp en grind gäller det främst att placera den på helt rätt höjd. Det får inte finnas möjlighet för familjens hund att ta sig mellan spjälor i grinden eller att krypa under den.

Proffs på riktigt bra trägrindar

Visst finns det människor som klarar av att bygga riktigt bra trägrindar på egen hand. Det är personer som är duktiga på att konstruera sådant som grindar och vet vad som krävs för att de ska bli stabila och klara väder och vind under många år. Tillhör man inte denna skara behöver man dock inte misströsta. Det finns gott om proffs på grindar att vända sig till.

Faktiskt är det inte helt dumt att köpa sin trägrind på någon typ av bygghandel eller att be en snickare om hjälp när grinden ska konstrueras. En duktig snickare kan skräddarsy en riktigt bra trägrind som skyddar familjens lilla pälskling från att lämna hemmet. Snickaren kan dessutom skapa en grind som smälter in fint med övrig arkitektur i trädgården och bidrar till ett vackert välkomnande för hemmet.