Kategorier
Målning

Målare i Stockholm färgsätter professionellt

Om du behöver måla om ditt hus in- och utvändigt, behöver du inte göra arbetet själv. Det finns målare i Stockholm som gör jobbet effektivt och professionellt.

Ibland kan det vara frestande att själv som hemmafixare utföra vissa förbättringsarbeten. Att måla och tapetsera är ett bra exempel på sådana arbeten. Dels kan det vara utmanande men också ett sätt att spara pengar. Men inte sällan bedrar snålheten visheten. 

För att resultatet vid målning och tapetsering ska bli bra, krävs det att grundarbeten görs med stor noggrannhet. En renodlad amatör har sällan tillräckligt med kunskaper. Det är lätt att göra fel färgval och det är förståeligt om erforderlig spackling och slipning görs lite väl slarvigt. Resultatet av arbetet syns kanske inte direkt utan kommer i dagen först efter granskning i efterhand.  

En målare i Stockholm förnyar väggar och tak

Att måla och tapetsera invändigt kan ge en bostad ett välbehövligt lyft. Förutom väggar och tak kan även olika typer av snickerier fräschas upp. Om dörrkarmar, lister och fönster inte målas blir förbättringsarbetet lite halvhjärtat. Men arbetet kräver att fokus läggs på detaljer och förberedelser. Gamla tapeter ska oftast tas bort. En vägg kan behöva spacklas och slipas på sina ställen.

Att tapetsera om ett rum är inte helt enkelt för en hemmafixare. För det första gäller det att välja rätt tapet. En tapet med mönsterpassning kan ställa till oanade problem. Våderna på en tapet måste också läggas på rätt sätt så att inte förargliga skuggor kommer fram.  

Målare i Stockholm och helrenovering 

Du och din familj har köpt ett potentiellt drömhus som dock initialt måste betraktas som ett kråkslott. Husfasaden har sett sina bästa dagar. Färgen på huset har flagnat av på flera ställen och solljuset har gjort att speciellt sydsidan på huset blekts. Du misstänker också att det finns brädor som skadats och delvis ruttnat. 

Men familjens prioritet är att fixa husets interiör. Efter en köksrenovering finns det ytor som totalt saknar färg. Ingen i familjen känner sig mogen att börja tapetsera och måla och därför kontaktar du en målerifirma i Stockholm. Tillsammans med firman går du igenom vad som behöver göras och ni bestämmer vilka väggbeklädnader ni ska ha inomhus.

En målare i Stockholm utför fasadmålning

“Tänker ni inte måla om husfasaden?” frågar en representant från målerifirman. “Fasaden ser ju rätt skamfilad ut och om den inte åtgärdas finns det risk för att huset skadas”. “Vi hade tänkt ta itu med husfasaden efter den invändiga renoveringen”, svarar du. “Visst kan ni göra så, men vi kan lämna offert på totala jobbet och planera in arbetet i olika etapper”, får du som förslag. “Glöm inte att ni har rätt till rotavdrag”.

Du inser givetvis att ommålning av husfasaden är ett måste. En sådan åtgärd ger inte bara huset ett utseendemässigt lyft utan ger ett nödvändigt skydd mot väder och vind. En ny färg förhindrar att fukt tränger in i huset vilket i sin tur kan ge upphov till mögelbildning. Och inte minst stiger värdet på huset med en fasadmålning.