Kategorier
Golv

Märken efter vassa klackar i Stockholm åtgärdas med golvslipning

I Stockholm kan kvinnor med höga, vassa klackar förstöra ett vackert parkettgolv. De hårda, smala klackarna gör märken som bara går bort med golvslipning.

Det är många som fått sina parkett- eller trägolv skadade av höga klackar. Det blir särskilt illa om det varit dans på golvet. De vassa klackarna gör små gropar i träet som visserligen kan hämta sig lite men det blir ofta märken som inte går bort. Ett tag på 1970-talet så försökte man sig på att sätta små gummihättor på stilettklackarna för att skydda golven, men det blev ingen succé.

Många som har vassa klackar visar istället hänsyn och försöker gå så mjukt som möjligt om det är ett stort vackert parkettgolv men det är inget man kan räkna med. Sedan är det väl med golv som med hud. Rynkor i huden är bara ett tecken på att man har levt ett helt liv. Klackmärken i parketten eller trägolvet visar på att här varit gäster som haft trevligt.

Efter ett par år kan det vara bra att ta hjälp med golvslipning

Ett golv behöver inte alltid vara perfekt men efter ett par år kan det vara bra att låta golvet få en behandling. När man kontaktar ett företag som utför golvslipning får man ett prisförslag. Det kan vara bra att ta in anbud från flera företag i Stockholm men det är inte alltid som det lönar sig att ta det billigaste förslaget.

Det krävs en hel del kunnande för att hantera de stora golvslipningsmaskinerna. Blir man stående stilla på samma ställe kommer det att bli ojämnheter i golvet. Därför är det viktigt att det företag man anlitar är etablerat. När slipningen är klar kan man också välja vilken typ av ytbehandling man vill ha. Väntar man många gäster med högklackat kan det vara bra att välja ett starkt lack.

För att kunna få mer information besök hemsida:  golvslipningsexperterna.se