Kategorier
Asfalt

Planera din resa i Stockholm

Personer som bor i Stockholm blir snabbt medvetna om att förmodad kvart ganska snabbt kan förlängas till en timme om oturen är framme. Menas med detta; oavsett om man åker med de kommunala alternativen eller om man åker bil så finns det en väldigt stor risk att någonting inträffar under färden som gör att man blir försenad. Det här framförallt under rusningstrafiken där man ser att mornar innan jobbet samt kvällar kring 17.00 (då de flesta generellt slutar sina arbeten) är hårdast drabbad av både olyckor och tillkommande förseningar. Det som många gör fel är att man väljer att åka exakt vid dessa tidpunkter snarare än att åka tjugo minuter tidigare och därmed komma undan den värsta ruschen i trafiken.

Vidare så är många dåligt förberedda också och med detta menar vi att man kan förutse vissa saker i trafiken i Stockholm. Det går nämligen utmärkt att innan avfärd logga in på exempelvis SLs hemsida för att kolla hur kollektivtrafiken ser ut, det fungerar perfekt att slå på tv4 och se deras trafikrapporter och även Vägverkets hemsida är ett bra alternativ om man vill säkerställa att sin resa från punkt A till punkt B sker på den tid man avsatt för att hinna i tid.

Genom att göra detta till en vana så skaffar man sig också en fördel gentemot andra bilister eller medtrafikanter; man kan vid exempelvis en olycka eller en asfaltering hitta en alternativ rutt som går betydligt fortare än den vanliga färden där vägarbete med asfaltering eller en seriekrock äger rum. Det går att påverka sin egen tid – även om man bor i Stockholm och dagligen deltar i den enorma trafik som finns där.

Asfaltering är svår att förutse i Stockholm

Det som kan förstöra även en god planering innan avfärd är det faktum att det ibland – och ofta utan förvarning – måste genomföras en asfaltering i Stockholm. Det som ligger till grund för detta är just det faktum att Stockholm och vissa vägar har ett sådant tryck gällande trafik – lastbilar, tyngre långtradare, bilister – och att detta sliter på vägarna.

Asfaltering är av den anledningen nödvändig då även om asfalt är ett hårt material som klarar tungt tryck – inte klarar hur mycket som helst. Tung trafik skapar hål, gropar och spår och då dessa kan utgöra en direkt livsfara så måste man med jämna mellanrum asfaltera om och även om detta skapar förseningar och dåligt humör så är det en absolut nödvändighet.

Om vi här återgår till planeringen av sin resa så kan man faktiskt ha tur och se att Vägverket flaggar för ett arbete, men som sagt; ofta så sker dessa ganska utan någon förvarning. Upptäcker man ett stort hål på exempelvis Essinge-leden – ja, då måste detta också fyllas igen per omgående och innan något allvarligt inträffar på grund av det. Asfaltering är således en av de största störningsmomenten mot en god planering gällande trafiken i Stockholm.