Kategorier
Dränering

Dränering av olika typer av fastigheter i Eskilstuna

Både villan och fritidshuset behöver en fullgod dränering för att inte få problem med fukt eller skador på husgrunden. Här är några tips för er i Eskilstuna.

Dräneringen och avrinningen runt ett hus är jätteviktig. Den ska se till att källaren inte översvämmas eller att husgrunden skadas av vatten och fukt. En otillräcklig dränering ger inte bara synliga skador på huset. I längden påverkar den även inomhusluften och kan göra att man drabbas av allergier och problem med luftvägarna.

Ett hus ska dräneras i samband med att man bygger det. Men ingen dränering håller för evigt och efter ett par årtionden måste den göras om. Exakt när beror på mycket på omgivningen och husets läge. Är fastigheten byggd på en sluttande tomt kan dräneringen behöva förnyas lite oftare.

Det händer även att dränering utförs slarvigt och att den redan från början är underdimensionerad. Ska man dränera sin villa eller sommarstuga måste man vara noga med vem man anlitar. Anlita endast certifierade företag och var noga med att även ta referenser och kontrollera dessa.

Så går en dränering till

Dräneringens uppgift är att se till att vatten inte samlas eller blir stående runt fastigheten. När man dränerar gräver man upp marken runt husgrunden och lägger ner dräneringsrör som har till uppgift att leda bort vattnet från fastigheten. För att ytterligare säkerställa en god avrinning täcker man rören med dränerande material som sand och makadam.

Det kan kosta en hel del att dränera huset men struntar man i det drabbas man av kostsamma fuktskador. Genom att nyttja rot-avdraget kan man komma ner i pris. Men man kan även spara pengar genom att anlita en trygg partner inom dränering i Eskilstuna med egen maskinpark. Vissa företag hyr nämligen in grävmaskiner och hyran läggs då på kundens faktura.

När man tar in offerter från olika dräneringsföretag ska man be om att få en specificerad faktura. Då ser man klart och tydligt vad allt kostar. Viktigt är också att skriva ett tydligt avtal innan grävarbetet påbörjas. För att slippa extra kostnader ska det stå vad totalpriset för dräneringen blir.