Kategorier
Okategoriserade

Linan löper som en dans i en linskiva

För den som vill ha en kran i taket är det ett tips att satsa på en travers. Det är en kran som med hjälp av en lina och en linskiva kan frakta allt du vill från en sida av rummet till den andra.

Om du någon gång har sett hur en kran fungerar så har du kanske även fått tanken gällande hur skönt det hade varit att ha en egen kran där hemma. En stark arm som kunde lyfta upp dina möbler när du ska dammsuga, hjälpa dig med matkassarna från ytterdörren och in i köket. Eller varför inte en kran som lyfter upp dig och bär dig till sängen när du är riktigt trött. Lite så fungerar en travers, även om det är maskiner och material som den fraktar från en sida av ett rum och till en annan. En slags kran som har en lina som löper på en linskiva.

Linskiva av rätt virke

När du har bestämt dig för att skaffa en travers, med tillhörande linskiva, så är det viktigt att du väljer rätt material. Du ska ha en travers, med alla tillbehör, som orkar med tyngden av det du vill förflytta. Men det ska även vara av ett material som passar för de förhållanden som kranen finns i. När det gäller linskivan så är det också viktigt att du väljer en skiva, och ett material, som passar med en lina som du ska använda, för minsta slitage.