Kategorier
Målning

Målare i Stockholm som kan gamla måleritekniker

Har ni ett äldre hus som ni vill renovera och måla om invändigt? Anlita då en målare i Stockholm som även är kunnig i gamla måleritekniker och byggnadsvård.

Det går att göra massor med färg men bäst blir det om kulören anpassas till arkitektur och tidsepok. Det brukar också höja värdet på huset. Ofta tänker man bara på väggarna och glömmer bort tak, snickerier och andra trädetaljer. För att det ska bli riktigt bra måste man tänka på helheten.

Äldre hus har ofta vackra fönster och andra trädetaljer vilka kan vara finare att måla med exempelvis äggoljetempera eller linoljefärg. Dessa färgtyper kräver specialkunskap, därför bör målare som också är kunnig i byggnadsvård anlitas. Då får man hjälp med färgsättning och att hitta tidstypiska kulörer som verkligen passar huset och inredningen.

Viktigt att vara noga i valet av målare

Vill man renovera ett äldre hus i Stockholm och tänker ta hjälp av en professionell målare måste man förvissa sig om att målaren har rätt kunskaper. Ofta finns denna information på målarens hemsida, då det är något som de är stolta över, som exempelvis Gustavsbergs Måleri. Men det är viktigt att ändå be om referenser och även kolla upp dem.

Som privatperson kan man utnyttja rotavdraget då man anlitar en målare. Men man ska ändå jämföra priser genom att ta in fler än ett kostnadsförslag. En seriös målare kommer alltid ut på ett kostnadsfritt hembesök vid en offertförfrågan. Då går man igenom vad som ska göras och man får också tips och råd om färgval.